sâmbătă, 11 iunie 2011

Cum sa utilizam mudrele



1. Atingerea varfului unui deget de varful degetului mare amplifica elementul specific acelui deget, in timp ce atingerea varfului unui deget de baza degetului aratator reduce elementul specific acelui deget.
2. Cand practicam o mudra, o atingere usoara intre degetul aratator si alt/e deget/e este suficienta; nu este necesara o apasare ferma.
3. Pozitia degetelor care nu participa la mudra este indiferenta. Ele pot fi tinute (fara efort) drepte sau indoite, dupa dorinta practicianului.
4. Mudras pot fi practicate oricand, oriunde, in timp ce citim ziarul de dimineata, sau in drum de la serviciu spre casa, in timp ce privim la televizor sau ascultam muzica, etc. Oricum, meditatia simultana cu mudras aduce beneficii suplimentare.
5. Mudras pot fi practicate in orice pozitie a corpului: culcat, in sezut, in picioare, in timpul mersului, etc.
6. Chiar si practicarea pasiva a mudras, utilizand sfori, sau benzi adezive (in cazul persoanelor aflate in stare de inconstienta sau cu dezabilitati) s-a demonstrat a fi benefica.
7. Doar cateva (ex. Aakaash-shaamak si Apaan-vaayu mudras) ajuta in cateva minute de la inceperea practicarii. Restul trebuie practicate macar 45 de minute (intr-o singura repriza sau in trei resprize de cate 15 minute) pentru minim 15 zile pentru a produce rezultate vizibile. De fapt, ele ar trebui practicate pana la vindecarea afectiunii, oricat ar dura.
8. Ar trebui o persoana aflata sub Terapia cu Mudras sa faca schimbari in dieta? - este o intrebare frecvent aparuta. Desi nu este indispensabila, ajustarea sau schimbarea dietei poate amplifica rezultatele mudras, in timp ce neaplicarea acestor schimbari poate afecta, cel putin partial efectele mudras. Daca o persoana avand in exces elementul Vaayu (aer) in corpul ei consuma hrana care accentueaza Vaayu sau Vaata, ar putea sa nu beneficieze sau sa beneficieze doar partial si lent, chiar si de o practica religioasa sau una obosnuita de micsorare a Vaayu sau Vaata. Este evident ca nicio persoana sanatoasa nu va dori ca efoturile sale sincere si timpul petrecut cu practicare amudras sa se rispeasca in zadar datorita unei diete necorespunzatoare. Cu alte cuvinte, vindecarea unei persoane se produce prin combinarea Terapiei Mudras cu o dieta corecte.
9. Terapia Mudras se comporta foarte bine in combinatie cu alte forme de tratament, medicamentos sau nu. Medicatia utilizata inaintea inceperii practicarii mudras nu ar trebui intrerupta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu