Adeseori in viata trecem prin momente in care suntem afectati de actiunile altor persoane. In astfel de ocazii, de obicei ni se cer scuze. De cele mai multe ori raspundem cu "E in regula" sau "Nu-i nimic" si, spunand aceasta nu facem decat sa acceptam si sa permitem ca aceste comportamente sa se repete. Cand spunem "Multumesc" sau "Iti accept scuzele" suntem obligati sa ramanem fermi in sentimente in loc sa le ignoram.
Multi dintre noi considera ca este mai simplu sa ignoram cum ne simtim si sa nu ne exprimam neplacerea fata de ceea ce s-a intamplat. Chiar daca la prima vedere aceasta pare cel mai bun lucru pe care il putem face, rezultatul este ca, astfel, ne punem in situatia de crea un precedent fara sfarsit; atata timp cat nu suntem sinceri cu cealalta persoana, vom accepta sa se repete situatia in care sa ne fie incalcate limitele emotionale. Astfel, ne plasam in pozitia de victima. Putem pune capat acestui lant karmic aducand la cunostinta celeilalte persoane, in primul rand, ca ii acceptam scuzele; adesea un simplu "multumesc" este suficient. Insa, pentru a crea o armonie adevarata a relatiei noastre, trebuie sa ne exprimam cu eleganta si compasiune sentimentele cele mai sincere in legatura cu ceea ce s-a intamplat. Tragem adanc aer in piept si invocam partile cele mai intime ale sufletului nostru. In acest fel vom gasi, in cele mai multe situatii, cuvintele potrivite si modalitatea de a le exprima, in asa fel incat cealalta persoana sa inteleaga consecintele actiunii ei.
Daca ne vom aminti mereu ca raspunsul nostru fata de actiunile altora este foarte important, vom realiza ca increderea si iertarea merg mana in mana. Si atunci cand vom reactiona intr-un mod care genereaza mai multa sinceritate si franchete, vom crea o cale mai pozitiva si mai responsabila de a fi si de a interactiona cu ceilalti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu