luni, 16 mai 2011

Energia Kundalini

Foloseste-ti potentialul

In traditia clasica Hatha Yoga si Tantra exista credinta ca fiecare persoana poseda o mare rezerva de energie feminina in stare latenta. Aceasta energie creatoare bruta se gaseste incolacita la baza sirei spinarii. Ea este adeseori asociata cu un sarpe si este parte a fortei vitale. Numai cand o intelegem si o trezim deplin ea poate sa se manifeste la intreg potentialul, ridicandu-se si enegizndu-ne simturile. Este posibil sa iti trezesti Kundalini prin diverse forme de meditatie sau yoga, insa procesul ar trebui sa fie abordat incetul cu incetul. O deschidere grabita a centrului Kundalini poate cauza dureri de cap si alte simptome fizice. Trezita corespunzator, energia Kundalini are potentialul de a actiona ca o energie cinetica activa care poate modifica starea constiintei.

Odata ce ati inceput sa exploatati energia Kundalini, veti avea parte de experiente unice. Unii oameni experimenteaza ridicarea Kundalini prin chakre ca o radiatie de caldura insotita de o stare extrema de bine. Altii isi dau seama ca poseda mai multa energie si un libido crescut si sunt in permanenta fericiti. Daca ti-ai trezit Kundalini, e posibil sa iti dai sema ca te imbolnavesti mult mai rar. Rezultatele variaza de la o persoana la alta, dar beneficiile sunt in general pozitive. Ai putea sa te gandesti la ridicarea lui Kundalini pe cont propriu. O metoda de a realiza acest lucru este sa il ridici prin Shushumna, canalul care traverseaza centrul corpului tau spre cap, prin vizualizarea energiei ca un sarpe inaltandu-se. Dar ridicandu-l doar cate putin o data si cu precautie. Daca simtiti dureri de cap sau senzatii de fierbinteala, s-ar putea sa avansezi prea repede si ar fi indicat sa te sfatuiesti cu un indrumator.

Desi trezirea lui Kundalini poate fi o experienta dificila, ea poate fi si o rasplata pe masura si foarte incitatnta. Pe masura ce energia bruta Kundalini se trasnforma intr-un rezervor de energie rafintata potentiala asteptand sa fie utilizata, te vei bucura de o sursa bogata de creativitate si constienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu