luni, 11 aprilie 2011

Mudras - Sanatatea este in mainile tale...

Aceasta prezentare va ofera 10 Mudre importante care va pot aduce beneficii de sanatate uimitoare.
1. GYAN MUDRA - Mudra cunoasterii

Metoda: atingeti cu varful degetului mare varful degetului aratator, in timp ce celelalte trei degete sunt intinse.

Domeniul de utilizare: fiind mudra cunoasterii, ea influenteaza cunoasterea. Varful degetului mare detine centrii glandelor pituitara si endocrina. Cand apasam acesti centii cu ajutorul degetului aratator cele doua glande lucreaza activ.


Durata de aplicare: Nu exista o durata prestabilita pentru utilizarea acestei mudre. O puteti practica stand pe scaun, in picioare sau culcat, oricand si oriunde aveti timp.

Beneficii: Mareste puterea de memorare si confera agerime creierului. Imbunatateste capacitatea de concentrare si previne insomnia. Practicata in mod regulat, ea va vindeca toate afectiunile mentale, isteria, mania si depresia.

2. PRITHVI MUDRA - Mudra Pamantului

Metoda: atingeti cu varful degetului inelar varful degetului mare, in timp ce celelalte trei degete sunt intinse.

Domeniul de utilizare: reduce toate deficientele fizice.

Durata de aplicare: Nu exista o durata prestabilita pentru utilizarea acestei mudre. O puteti practica oricand doriti.

Beneficii: ajuta la cresterea greutatii corporale pentru oamenii slabi. Imbunatateste aspectul pielii dandu-i stralucire. Ajuta organismul sa fie activ mentinandu-l sanatos.

3. VARUNA MUDRA - Mudra apei

Metoda: atingeti cu varful degetului mic varful degetului mare, in timp ce celelalte trei degete sunt intinse.

Domeniul de utilizare: Echilibrează conţinutul de apă şi previne toate bolile care apar din cauza lipsei de apă.


Durata de aplicare: Nu exista o durata prestabilita pentru utilizarea acestei mudre. O puteti practica oricand aveti timp.

Beneficii: Pastreaza sangele curat, echilibrand continutul de apa din organism. Previne durerile produse de gastroenterite si de contractiile musculare.

4. VAYU MUDRA - Mudra aerului

Metoda: tineti degetul aratator indoit peste baza degetului mare si apasati-l cu degetul mare, in timp ce celelalte trei degete sunt intinse.

Domeniul de utilizare: previne toate bolile care pot sa apara din cauza dezechilibrelor de aer.

Durata de aplicare: practicarea acestei mudre timp de 45 de minute reduce severitatea bolilor in 12 pana la 24 de ore. Pentru rezultate mai bune practicati-o regulat timp de 2 luni.

Beneficii: vindeca reumatismul, artritele, guta, boala Parkinson si paraliziile fara nicio medicatie. Este utila in tratarea spondilozei cervicale, a paraliziilor faciale si intepenire nervului gatului.






5. SHUNYA MUDRA - mudra golului

Metoda: tineti degetul mijlociu indoit in palma, la muntele lui Venus si apasati-l cu degetul mare.

Domeniul de aplicare: reduce deprimarea si starea de lene din organism

Durata de aplicare: poate fi practicata zilnic, timp de 40-60 minute pana la disparitia afectiunii.

Beneficii: inlatura dutrerea de urechi in 4-5 minute.Este folositoare in cazul persoanelor ce sufera de surditate sau probleme mentale, cu conditia ca acestea sa nu fie de la nastere.








6. SURYA MUDRA - mudra Soarelui

Metoda: indoiti degetul inelar si apasati-l cu degetul mare.

Domeniul de aplicare: ascute centrul glandei tiroide

Durata de aplicare: practicati-o de doua ori pe zi timp de 5-15 minute.

Beneficii: reduce colesterorul din organism si ajuta la scaderea greutatii corporale. Reduce anxietatea. Corecteaza problemele legate de indigestie.











7. PRANA MUDRA - mudra vietii

Metoda: indoiti degetele inelar si mic in asa fel incat sa apsati cu varfurile lor varful degetului mare, in timp ce celelalte doua degete sunt intinse.

Domeniul de aplicare: fiind mudra vietii, mareste vitalitatea. Oamenii slabi devin puternici. Reduce ingrosarea vaselor de sange. Practicand-o in mod regulat veti deveni mai activi.

Durata de aplicare: Nu exista o durata prestabilita. O putei prcatica oricand.

Beneficii: creste imunitatea. Imbunatateste puterea ochilor si le amelioreaza afectiunile. Reduce deficientele vitaminice si oboseala.







8. APANA MUDRA - mudra digetiei

Metoda: varfurile degetelor mijlociu si inelar ating varful degetului mare, in timp ce celelalte doua degete sunt intine.

Domeniul de aplicare: joaca un rol important in sanatatea noastra deoarece regleaza sistemul excretor.

Durata de aplicare: practicati-o zilnic timp de 45 de minute, insa cu cat o practicati mai mult cu atat beneficiile sunt mai mari.

Beneficii: regleaza diabetul, vindeca hemoroizii si constipatia. Ajuta ca procesul de excretie sa se faca regulat.








9. APANA VAYU MUDRA - mudra inimii

Metoda: varfurile degetelor mijlociu si inelar ating varful degetului mare, in timp ce degetul aratator atinge baza degetului mare, iar degetul mic sta intins.

Domeniul de aplicare: aduce beneficii inimii. Functioneaza precum o injectie in reducerea atacurilor de cord. Reduce cantitatea de gaz din organism.

Durata de aplicare: practicati-o de cate ori puteti. Pacientii cardiaci si cei hipertensivi pot sa o practice zilnic cate 15 minute pentru a obtine rezultate mai bune.

Beneficii: intareste inima si regularizeaza palpitatiile. Regleaza sistemul excretor. Rezolva problemele gastrice.





10. LINGA MUDRA - mudra caldurii si a energiei

Metoda: incrucisati degetele de la cele doua maini, tinand degetul mare al mainii stangi indreptat vertical, inconjurat de degetul mare al mainii drepte.

Domaniul de aplicare: genereaza caldura in organism. Pentru beneficii superioare, consumati suplimentar lapte, ghee, mai multa apa si sucuri de fructe.

Durata de aplicare: practicati-o oricand doriti, insa nu prea mult deoarece produce caldura in organism, favorizand transpiratia, chiar si in sezonul rece.

Beneficii: opreste producerea de flegma si da putere plamanilor. Vindeca racelile grave si infectiile bronhice. Revigoreaza corpul. 


Practicati aceste mudre pentru a va putea bucura de beneficiile lor, facandu-le totodata cunoscute si altor persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu